Image Map Image Map Image Map Image Map

   

3 нови техники за боядисване на яйца

Дата: петък, 10 април 2015 г. · Час :18:38 · Публикувано от : Admin ·                                                                       00 Comments



Великден е съвсем близо и всички се подготвяме отново да нашарим цветно яйцата за здраве
Великден е съвсем близо и всички се подготвяме отново да нашарим цветно яйцата за здраве. Новите идеи никога не са излишни затова споделяме цели три с вас.

                                                                                С горещ силикон


Подгответе боите за яйца, както обикновено правите. Включете и пистолета да загрява.


Поставете яйцата в боите за по-малко от минута, така че да се оцветят бледо. Оставете боята да изсъхне добре. Вземете пистолета с горещ силикон и едно от яйцата, и развихрете фантазията си – може да правите различни фигурки от силикона или съвсем хаотично да очертавате ленти. Когато силиконът изстине, потопете яйцата в друг цвят боя, а първият цвят, който сте използвали първоначално върху яйцето ще се запази, благодарение на силикона.


Може да пробвате и друг вариант – преди изобщо да сте боядисвали яйцата с каквото и да е, да нанесете силикона. Така на неговото място те ще останат небоядисани.



                                                            
С разтопени пастели

Колкото и странно да звъчи, всъщност е доста ефектно. За целта ви трябват няколко основни цвята пастели. Изберете ренде от кухненския шкаф, което смятате, че е старо и може да прежалите. Дупките му трябва да са сравнително ситни. Настържете пастелите (ако искате всеки цвят отделно). 





Направете кръгли поставки от картон за яйцата. Сварете ги и докато са още горещи (внимавайте да не се изгорите), ги сложете на поставките. Започнете да изсипвате от пастелните стърготини.


Тъй като яйцата все още са горещи, това ще предизвика топенето на шастелите. Колкото повече цветове, толкова по-забавно.


                                                                 С кухненска хартия


С помощта на капкомер (може и с малка лъжица) капвайте от различните цветове боя за яйца. Може да запълните цялата повърхност на кухненската хартия, а може и да оставите празни места. В бутилка с пулверизатор смесете вода с няколко лъжици оцет. Напръскайте кухненската хартия добре.




Поставете яйцата в хартията и увийте. Подсигурете с ластик, сложете в найлоново пликче и сложете още един ластик. Така приготвените яйца оставете да престоят няколко часа, а за по-внушителни цветни резултати – може и цяла вечер. На сутринта ще получите красиви и наситени цветове, както и малки отпечатъци във формата на кръгчета от кухненската хартия.





         

Етикети:



Designed by | «OLDER POSTSHomeNEWER POSTS»